Contact
Home > Zone de interventie > Bucureştii Noi > Vezi aici ANALIZELE URBANISTICE
 
Calendar activităţi
 «  iunie 2018  » 
L M M J V S D
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Descoperă proiectele din cartierul tău
Bucureştii Noi - Vezi aici ANALIZELE URBANISTICE

Accesibilitatea facilitatilor

A fost  mapata si calculata distanta medie de la zona de servicii si infrastructura, mereu gandind imbunatatirea circulatiei pietonale si reducerea utilizării automobilului personal. In mod ideal utilizatorii ar trebui să aibe posibilitatea de a intalni serviciile de baza intr-o raza de 5min (400m) iar magazinele locale, serviciile medicale si scolile intr-o raza de 10min (800m). Serviciile de baza si infrastructura urmarite in analiza sunt:.

-          Sanatate: spitale, clinici, policlinici

-          Educaţie: şcoli şi licee

-          Recreere: parcuri, Pieţe, terenuri de sport, dotări

Fiecare unitate ar trebui să includă unele din aceste servicii fie în interiorul fiecarei arii definite, fie la limita acesteia.

Se observa concentrarea facilitatilor pe B-dul Bucurestii Noi la odistanta de 5 minute de mers pe jos.

 

p000200010000_Accesibiltate-facilitati_web.jpg

 

 

Accesibilitate globala

Aceast tip de analiza releva care vor fi spatiile cele mai “strategic pozitionate” pentru a realiza toate legaturile intre toate punctele din sistem si ca atare spatiile cu cel mai ridicat potential de utilizare. In cazul de fata, utilizand doar structura spatiala ca baza (spatial network analysis), analiza “ghiceste” axele  majore ale orasului unde se concentreaza o bogata varietate de functiuni.

La nivel global cartierul Aviatiei este strabatut de o axa  axe cu accesibilitate ridicata la nivelul orasului(Bucurestii Noi).

 

p000200010000_Accesibilitatea-globala_web.jpg

 

Accesibilitate Locala

Harta accesibilitatii locale corespunde miscarii pietonale intr-o raza de 10 minute de mers pe jos in interiorul cartierului.

La nivel local  sunt identificate zone cu accesbiltate medie precum B-dul Bucurestii Noi.

In interiorul insulelor accesibilitatea este foarte scazuta.

 

p000200010000_Accesibilitatea-locala_web.jpg

 

Accesibilitate Transport

Harta prezinta traseul mijloacelor de transport in comun prin locatia statiilor acestora.  Tonalitatea culorii marcheaza raza de acoperire pentru 5,10,15 minute.

In mod ideal utilizatorii ar trebui să aibe posibilitatea de a intalni serviciile de transport(statiile de autobuz) intr-o raza de 10min (800m).

Astfel putem verifica daca este o lipsa de servicii de transport  si sa formulam strategia pentru a furniza serviciile necesare acestei zone.

Zona analizata este bine deservita de transportul in comun. Calitatea si confortul acestora, precum si capacitatea transportului in comun insa sunt luate in discutie din punctul de vedere al calitatii facilitatilor publice.

In acelasi timp se observa o accesibilitate scazuta pe strazile secundare in interiorul insulelor de locuit.

 

p000200010000_Accesibilitatea-transportului_web.jpg

 

 

Permeabilitate

Permeabilitatea  este puternic influentata de amprenta ariilor industriale. In albastru sunt redate ariile cu o suprafata prea mare, care nu sunt facile pentru traversarea pietonala, si sunt diferite de dimensiunile caracteristice ariilor mixte si rezidentiale. Aceasta analiza sta la baza evaluarii structurii urbane, relationeaza reteaua de strazi, tipul accesibilitatii si ocuparea terenului.

Se recomanda restructurarea tramei stradale permitand astfel completarea tesutului urban cu zone cu functiuni mixte

 

 

 

 p000200010000_Permeabilitate_web.jpg

 

 

 

 

Spaţiu construit:

 

 

 p000200010000_001_Buc-noi_spatiu-construit_web.jpg

 

 

 

Analiza functiunilor

Modul diferit de distributie al functiunilor in cartier determina pentru fiecare un caracter particular.

Aceasta se coreleaza puternic cu modelul accesibilitatii, si in special cu cel la nivel global.

Prin evaluarea dotarilor se poate stabili cat de eficient este utilizat spatiul in raport cu nevoile populatiei, stabilind un confort specific. Străzile, pieţele, serviciile de sanatate si educatie sunt luate astfel in calcul. Un calcul specific va trebui efectual pentru fiecare tip de dotare in parte.

Se observa o concentrare a functiunilor comerciale pe B-dul Bucurestii Noi, fiind in legatura de directa cu accesibilitatea globala

 

 p000200010000_Analiza-functiuni_web.jpg

 

Parcari

S-a inregistrat cate spații de parcare sunt furnizate în zonă, specificand 2 categorii: zone cu parcari formale (sunt stabilite prin lege si demarcate de către administratorii zonei), zone cu parcari informale (parcarea de-a lungul străzilor și în zonele vacante, dar nu sunt aprobate legal de municipalitate).

 

Zonele sunt desenate in baza de date si reprezentate in diferite culori pentru a identifica deficientele, zonele vacante sau zonele ocupate abuziv care trebuiesc reglementate. Astfel vor putea fi localizate zonele cele mai problematice și analizate potențialele locații pentru parcări.

Se constata un procent ridicat al parcarilor formale in raport cu parcarile informale.

 

p000200010000_Parcari_web.jpg

 

Spatii verzi

In urma analizei s-a inregistrat provizia de  spatii verzi si caracterul acestora in ceea ce priveste regimul juridic. Se face diferenta intre spatii ce nu sunt accesibile (zone verzi ingradite si/ sau care sunt in proprietate privata) si zone verzi accesibile ( sunt deschise publicului fara bariere sau acces limitat). Se va calcula în detaliu cum este stabilită provizia de spatii verzi în cartier, unde sunt ariile semi-private și cele deschise publicului, care sunt spațiile verzi ce pot fi transformate, amenajate, etc.

 

 


Parcul Bazilescu - proiect in consultare publica
Teatrul Bazilescu - proiect in consultare publica
Reabilitarea şi modernizarea curţii Şcolii 178
Reabilitarea şi modernizarea curţii Şcolii 179
Reabilitarea şi modernizarea curţii Şcolii 192
Reabilitarea şi modernizarea Liceului C-tin Brancoveanu
ANALIZE URBANISTICE
Copyright: 2009, Bucuresti - Primaria Sectorului 1
Un program al Primăriei Sectorului 1 a Municipiului Bucureşti, realizat cu participarea consorţiului de experţi format din Space Syntax Londra LTD, Space Sytnax Romania SRL, GEA Strategy & Consulting SA şi DC Communication SRL
Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, informatiile prezentate nu sunt garantate si nu ne asumam raspunderea pentru nici un fel de pierderi (directe, indirecte sau circumstantiale) produse prin utilizarea acestor informatii.
Sos. Bucuresti - Ploiesti 9 - 13 | Telefon: 021/319 10 13 | email: contact@2012sector1.ro